Rustfrie motorer og gear

Installasjoner i næringsmiddelindustrien krever ofte litt mere. Siden kravene til renhold er høye, medfører dette at standardprodukter faller igjennom mht. levetid, rust, korrosjon, avskaling av lakk og oppsamling av smuss m.m.

Det er rett og slett meget god økonomi i å velge egnet produkt.

For kun få år siden var den neste utenkelig å benytte motorer uten kjøleribber i rustfri utførelse. Bakgrunnen for det, er at det er veldig vanskelig å oppnå god kjøling på en motor i massivt stål, og enda verre blir det hvis motoren er uten kjøleribber. Nå kan Ingeniør Eirik Bilet tilby rustfrie motorer og gearkasser spesialdesignet for bla. næringsmiddelindustrien.  Tilbakemeldingene fra alle kanter av vår klode er utelukkende positiv.

"Fast pay back on stainless motor"   "Stainless steel motors improve cheese production"

La oss se på hva som gjør rustfri versjonen av gear og motor så lønnsomt

Rustfri motor med rund koblingsboks

Motor med firkantet koblingsboks og rustfri snekkeveksel

Som man kan se av bildene er alle motordata gravert inn i statorkroppen. Standard motorer har skilt som er poppet/skrudd fast. Under disse merkeskiltene lagres det matrester og smuss fra produksjonen, I kombinasjon med fuktighet og varm motor blir dette idéelle forhold for bakterier.

Alle ytre deler og motoraksel er i rustfritt stål AISI 300 serien med fremragende korrosjonbestandighet. En kjemisk motstandsdyktig overflate som gir optimal hygiene. Motorene er utstyrt med 8  spesialdesignede lufte-/dreneringsplugger. Når varm motor kjøles ned, kondenserer luften og blir til vann inne i motoren. Ved å fjerne (permanent) de 2 pluggene som befinner seg på motorens laveste punkt, luftes motoren og man slipper vannansamling inne i statorhuset med påfølgende kortslutning i motorens viklinger.

Premium Stainless motorer er i tetthetsklasse IP66 for anvendelse i CIP områder, og rengjøring med høytrykkspyling. En dobbelt leppepakning og en sekundær gammapakning, gir optimal beskyttelse. IP66 er pr.definisjon: " støvtett og tåler kraftig vannstråler fra alle kanter".

Rustfrie snekkegear

Gearene er fremstillet med et glatt rustfri syrefast gearhus og hulaksel. Gearene er livstidsmurte og kan leveres med næringsmiddelgodkjent olje.For å redusere risikoen for bakterievekst, er designet kjennetegnet ved glatte overflater uten unødvendige detaljer, kjøleribber osv. Det er dog mulig å bestille gearene med momentarm, sideflenser, inngående aksel og utgående aksler. Øvrige tilpasninger utføres efter ønske.

Planetgear til Premium Stainless

Planetgear  i rustfri stål anvendes for å overføre og øke drivkraften fra motorer i en lang rekke applikationer, som inkluderer våte og aggressive miljøer som f.eks. papir- og næringsmiddelindustrien, kjemisk produktion etc.

For noen få år siden var det utenkelig å bruke gearmotorer i rustfritt materiale, om få år blir det utenkelig å ikke bruke det.

Start utskiftingen nå, og oppnå lavere driftsutgifter, høyere opptid på maskinparken og mindre tid på rengjøring.

Ta kontakt og vi hjelper dere frem til et perfekt resultat, skreddersydd for din bedrift.

Gå til forsiden

 

 

Hovedside
Om Ingeniør Eirik Bilet
Nettstedskart
Nyheter
Alt på et sted
ABB motorer
Benzlers
Bevi motorer
Carl Bockwoldt GmbH
Fimec motorer
Hoyer
MOTOVARIO
Orientalmotor
REHFUSS
Seipee motorer
Tramec
Gearmotorer
Elektromotorer med brems
Trommelmotorer
Rustfrie motorer og gear
Hurtigkontakt
TorqLOC® Hulaksel klemmhylse
Kundetillpassede løsninger
Våre leverandører
Kontaktinfo
Ingeniør Eirik Bilet
Losjeskogen 8 NO-1621 GRESSVIK
post@bilet.no
T: 69352949
F: 69352950
Nettstedskart